Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις για παράνομη μυδοκαλλιέργεια

stigmiotypo-othonis-2025-11-19-163648

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία σκόπευαν να προωθήσουν στην αγορά έναν τόνο παρανόμως αλιευμένων μυδιών.

Επισημαίνεται ότι τα μύδια της Χαλάστρας εδώ και ένα χρόνο δεν αλιεύονται, λόγω υπερτροφισμού.

Τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισαν ένα βοηθητικό σκάφος μυδοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή της Χαλάστρας, και διαπίστωσαν ότι το σκάφος έφερε φορτίο 1 τόνου μυδιών. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά έξι άτομα, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες περισυλλογής μυδιών από παράνομα εγκατεστημένη πλωτή μονάδα μυδοκαλλιέργειας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το ανευρεθέν φορτίο των μυδιών κατασχέθηκε και απορρίφθηκε στη θάλασσα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Κώστας Μπούρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More