Θεσσαλικός κάμπος: Σημαντική η συμβολή του στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή
Το 74% από τις αροτραίες καλλιέργειες, τις καλλιέργειες που έχουν κύκλο ζωής μικρότερο του ενός έτους, όπως τα δημητριακά και τα λαχανικά, και το 11,7% από τις δενδρώδεις καλλιέργειες (μήλα, ακτινίδια, κάστανα) παράγεται στον Θεσσαλικό κάμπο.
Όσες από αυτές τις καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 5 χρόνια για να επανακάμψουν.
Ειδικότερα, τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στη Θεσσαλία, σε σχέση με το σύνολο της χώρας είναι:
Αχλάδια 54,7%
Βιομηχανική ντομάτα 52,8%
Αμύγδαλα 51,7%
Κάστανα 39,5%
Βαμβάκι 38%
Καρύδια 26,3%
Τα κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται στη Θεσσαλία σε σχέση με το σύνολο της χώρας είναι:
Μαλακά τυριά 405
Σκληρά τυριά 25%
Βόειο γάλα 19,7%
Πρόβειο γάλα 19,4%
Αίγειο γάλα 13,7%
Βόειο κρέας 18,5%
Χοιρινό κρέας 10%
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More