Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεατρική Ομάδα Χίου: Φτωχοδιάβολοι- κομπιναδόροι και η… πρώτη κατηγορία απατεώνων, στη σκηνή του Ομηρείου (βίντεο)

“Μια οικογένεια φτωχοδιαβόλων – κομπιναδόρων στην Αγγλία της δεκαετίας του ‘70 που προσπαθεί να πιάσει την καλή, βλέπει την πρώτη κατηγορία κομπιναδόρων, πολιτικούς, αστυνομικούς, σε δημόσιες υπηρεσίες και άλλους να την ανταγωνίζεται και να μην μπορεί να την νικήσει. Γιατί οι πιο μεγάλες κομπίνες μένουν ατιμώρητες…Όπως λέει και μια παλιά κινέζικη παροιμία, «άμα κλέψεις ένα καρφί πας φυλακή, άμα κλέψεις μια ολόκληρη χώρα είσαι πρίγκιπας»”.

Με αυτά τα λόγια το μέλος του Δ.Σ. της Θεατρικής ομάδας Χίου Ανθίππη Φιαμού έδωσε το στίγμα της νέας παραγωγής της Θεατρικής Ομάδας Χίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και χαρακτηριστικά επίκαιρο έργο του συγγραφέα Barrie Keeffe ,«βρώμικες ιστορίες σε ΓΑ Μείζονα», (πρωτότυπος τίτλος: A Mad World My Masters- 1977).

Ρένια Πουρνάρα, σκηνοθέτης Θεατρικής Ομάδας Χίου

Η σκηνοθέτης Ρένια Πουρνάρα, μια νέα καλλιτέχνης με σπουδές σωματικού θεάτρου στην Ιταλία, μαζί με την Ανθίππη Φιαμού επιμελήθηκαν και το κείμενο. Είναι η 2η χρονιά που συνεργάζεται με τη Θεατρική Ομάδα Χίου.
Το συγκεκριμένο έργο, όπως σημείωσε, “θεωρείται ένα από τα πιο πρωτοποριακά έργα της εποχής του. Καυτηριάζει ζητήματα κοινωνικά, πολιτικά, αναφέρεται στη μάχη της ηθικής, μεταξύ του καλού και του κακού. Και έχει και αρκετές δύσκολες καταστάσεις, έννοιες και βωμολογχίες, τα οποία και έχουμε προσαρμόσει”, σημείωσε.

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με τεχνικές σωματικού θεάτρου, μαύρου θεάτρου, κλόουν, χορού και στοιχεία καμπαρέ.

«Ένα πολύχρωμο έργο, όπου στόχος μας ήταν να αφηγηθούμε μια ιστορία, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα παραμύθι που θα έχει νοήματα, τα οποία ελπίζουμε να γίνουν αποδεκτά και να ερμηνευτούν από τους θεατές με τους δικούς τους τρόπους», πρόσθεσε η Λένια Πουρνάρα.

Η παράσταση παρουσιάζεται την Παρασκευή, 14 Ιουνίου καθώς και το Σαββατοκύριακο (15-16/6) στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου (Παρασκευή- Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και Κυριακή στις 7.00 μ.μ., με εθελοντική συνεισφορά, ενώ δελτία προτεραιότητας δίνονται στην είσοδο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου).

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Barrie Keeffe
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή: Ρένια Πουρνάρα, Ανθίππη Φιάμου
Σκηνοθεσία: Ρένια Πουρνάρα
Σκηνογραφία, κοστούμια: Ρένια Πουρνάρα
Κατασκευή σκηνικών: ΘΟΧ, Νικολής Φράσκος
Μουσική επιμέλεια: Ρένια Πουρνάρα, Πόπη Φύλλα
Χειριμός ήχου: Πόπη Φύλλα
Σχεδιασμός αφίσας/banner: Βάσια Ζαφείρη
Πρόγραμμα: Νίτσα Κλούβα
Φροντιστήριο: Έφη Βλαχάκη
Μακιγιάζ: Έλλη Κοκκινάκη
Κατασκευές Κοστουμιών: Μαρίκα Φλατσούση, Αναστασία Ανεζίνης Villy
Καπέλα: ΘΟΧ, Ευτυχία Σαλιάρη
Φωτογραφίες: Ντέπη Στουπάκη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Ηλίας Βορριάς
Γιάννης Γκαγιαλής
Ντίνα Γκόλφη
ΖαμπέλλαΔιαμαντάρα
Μάρκος Διαμαντάρας
Λουκάς Δρίζος
Θανάσης Κοκκινάκης
Δημήτρης Κουτσουράκης
Ελένη Μονογιούδη
Άννα Σαββάκη
Αργυρώ Στρατάκη
Κωνσταντία Φακίρη
Μαρία Φούτσου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More