Η 29η μεγάλη συνάντηση με την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη: Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας
Με την συμμετοχή 50 μικρών παραγωγών, κυρίως από την Κρήτη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, η 29η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση-Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» υποδέχεται, από σήμερα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου, το κοινό της Θεσσαλονίκης στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ (τόξο ΧΑΝΘ). Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τοπικά προϊόντα από την Κρήτη και από άλλες περιοχές, όπως η περίφημη γραβιέρα Κρήτης, η ρακή, η τσικουδιά, το μέλι και τα προϊόντα ελιάς. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου, θα πλαισιωθεί από πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά 1.200 χορευτές.
Ο διοργανωτής της έκθεσης, Νεκτάριος Σερμάκης, σημείωσε ότι πρόκειται για την 29η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της χώρας αλλά και δύο φορές τον χρόνο (την άνοιξη και το φθινόπωρο) στη Θεσσαλονίκη.
«Πενήντα παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και πολλοί παραγωγοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζουν τα εκλεκτά προϊόντα τους. Προϊόντα του πρωτογενή τομέα, προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, που στόχο έχουν να τα γνωρίσουν οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, να τα γευτούν, να τα δοκιμάσουν και να μπολιάσουμε το τραπέζι τους. Τα προϊόντα αυτά είναι το εκλεκτό ελαιόλαδο, τα προϊόντα ελιάς, μελισσοκομικά προϊόντα, τυροκομικά, οι φοβερές γραβιέρες και όλα αυτά τα υπέροχα τυριά, ποτά από παλαιωμένη ρακή, τσικουδιές, ρακές, καλλυντικά προϊόντα, προϊόντα περιποίησης όπως τα σαπούνια και η αλόη και άλλα. Η έκθεση αυτή, παράλληλα με το εμπορικό της κομμάτι, περιλαμβάνει καθημερινά πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 1.200 χορευτές από δεκάδες πολιτιστικά σωματεία θα περάσουν από έκθεση», ανέφερε ο κ. Σερμάκης.
«Η έκθεση ξεκίνησε ως μία πρωτοβουλία των Κρητών παραγωγών, αυτό όμως αξιοποιήθηκε ως μέσο για την προβολή και άλλων επαγγελματιών και παραγωγών από την υπόλοιπη Ελλάδα. Κι επειδή ο πλήρης τίτλος της είναι «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση-Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας», στο πλαίσιο των τοπικών γεύσεων συμμετέχουν και επιχειρήσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά ο μεγάλος όγκος είναι από την Κρήτη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης, για όλες τις ημέρες, είναι από τις 10:00 έως τις 21:30. Η είσοδος στην έκθεση και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους. Δωρεάν πάρκινγκ παρέχεται σε όλα τα οχήματα εντός των χώρων της ΔΕΘ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More