Η Χαμάς λέει ότι η σορός της Ισραηλινής αιχμάλωτης Σίρι Μπίμπας παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό
Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν πως παρέδωσαν απόψε (21/2) στον Ερυθρό Σταυρό τη σορό της ομήρου Σίρι Μπίμπας, όπως μεταδίδει το αραβόφωνο δίκτυο Al Jazeera και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) ανέφερε πως δεν είναι σε θέση επί του παρόντος να επιβεβαιώσει πως πρόκειται όντως για τη σορό της Σίρι Μπίμπας.
Δύο από τα πτώματα που παραδόθηκαν την Πέμπτη από τη Χαμάς, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ταυτοποιήθηκαν ως εκείνα του βρέφους Κφιρ Μπίμπας και του 4χρονου αδερφού του, Αριέλ. Ωστόσο, το πτώμα της γυναίκας δεν ήταν της μητέρας τους, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά μιας άγνωστης από τη Γάζα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Πηγή: Reuters
Διαβάστε επίσης:
- Χαμάς: Τα λείψανα της ομήρου Μπίμπας έχουν αναμειχθεί λόγω ισραηλινού βομβαρδισμού – Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «βαρύ τίμημα»
- Θέατρο παραλόγου με τη Χαμάς να ζητά πίσω λείψανα από το Ισραήλ, ενώ επιβεβαιώνει απελευθέρωση ομήρων «εν ζωή»
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More