Η σημασία του κονσερβοποιημένου ροδάκινου για την ελληνική οικονομία
Τη σημαντικότητα του εξαγωγικού κλάδου κονσερβοποιημένου ροδάκινου επισήμανε για την οικονομία ο Στέλιος Θεοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής Κονσερβοποιείου και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “ο κλάδος απασχολεί περίπου 20000 εργαζόμενους και αποφέρει 400.000.000 ευρώ ετησίως με την Ημαθία να συνεισφέρει στις εξαγωγές κατά 40%”, δήλωσε. “Το στοίχημα για εμάς είναι ότι πρέπει να επενδύσουμε σε νέες συσκευασίες εναλλακτικές της κονσέρβας και να αναζητήσουμε νέες αγορές. Ήδη ψάχνουμε την αγορά της Ινδίας αλλά πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και σε επίπεδο ΕΕ για να έχουμε τη δυνατότητα εξαγωγών”, πρόσθεσε. “Η παραγωγή ροδάκινου φέτος θα είναι μειωμένη λόγω των καιρικών συνθηκών και οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθούν παρόλο που από 1ης Οκτωβρίου θα μειωθούν οι δασμοί από το 17 στο 15%”, τόνισε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας Συμεών Διαμαντίδης επισήμανε ότι “οι εξαγωγικές επιχειρήσεις πρέπει να επιδοτηθούμε από την Πολιτεία για να συμμετάσχουμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό ώστε να γνωρίσουν τα προϊόντα μας και νέες αγορές” και συμπλήρωσε ότι “μεγάλο μειονέκτημα για τις εξαγωγές μας είναι το κόστος της ενέργειας που στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό”.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More