Η Ρωσία απελαύνει Βρετανό διπλωμάτη – Τον κατηγορεί για κατασκοπεία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες διπλωματικός υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας είχε διασύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο υπουργείο κλήθηκε η επιτετραμμένη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα, Danae Dholakia, προκειμένου να της επιδοθεί έντονη διαμαρτυρία και να ενημερωθεί επισήμως για την απόφαση.
Ανταπόκριση – Λονδίνο
Ο διπλωμάτης, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, υποχρεούται να εγκαταλείψει τη Ρωσία εντός δύο εβδομάδων. Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί τη δράση «αδήλωτων Βρετανών αξιωματικών πληροφοριών» και προειδοποίησε ότι θα απαντήσει «αποφασιστικά και αναλόγως» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης.
Η απέλαση εντάσσεται σε μια σειρά αμοιβαίων κινήσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More