Η Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης των δεκαπέντε γεύσεων με την παγκόσμια φήμη

Ο κ. Φίλιππος Μπαντής γνωρίζει καλά την τέχνη της φημισμένης μπουγάτσας Θεσσαλονίκης, και έχει πλέον πελάτες ακόμη και από το Μιλάνο και τη Μαλαισία, οι οποίοι την γεύονται με το που πατούν το πόδι τους στην πόλη.
Ο κ. Μπαντής, άνοιξε το κατάστημά του το 1969, ενώ και ο πατέρας του δούλεψε στα παλιά τυροπιτάδικα αλλά και ο παππούς του ήταν μάστορας μπουγάτσας στη Καισάρεια της Καππαδοκίας.
Αυτή τη στιγμή, ο ίδιος φτιάχνει δεκαπέντε διαφορετικά είδη μπουγάτσας και έχει φανατικούς πελάτες από όλο τον κόσμο, με πρώτη στις προτιμήσεις την μπουγάτσα με κρέμα που ξεκίνησε, όπως λέει από τη Σμύρνη, από την έμπνευση μιας νοικοκυράς να προσθέσει την γλυκιά κρέμα με σιμιγδάλι στην σκέτη ζύμη που προσφερόταν αρχικά, ως συνοδευτικό του καφέ.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More