Ημαθία: Επιμνημόσυνη δέηση στη Βεργίνα για τους πεσόντες στη Μεγαλόνησο παρουσία του υπουργού υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Στο «Άλσος αγνοούμενων της κυπριακής τραγωδίας» στη Βεργίνα τιμήθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση και παρουσία του υπουργού υγείας της Κυπριακής δημοκρατίας, Μιχάλη Δαμιανού οι ηρωϊκώς πεσόντες στη μεγαλόνησο.
Φέτος συμπληρώνονται 51 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή το 1974 και σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης.
Στο χαιρετισμό του, ο Κύπριος υπουργός υπογράμμισε πως «η ιστορική μνήμη είναι χρέος, και η ανάγκη για αναστοχασμό πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι τραγικές στιγμές και τα όσα προηγήθηκαν των γεγονότων του Ιουλίου του 1974, οδήγησαν στην κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην εθνική μας συνείδηση».
Ο κ. Δαμιανού συμπλήρωσε πως «ενωμένοι, αποτίνουμε φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν, και έπεσαν μαχόμενοι. Δεν ξεχνούμε την θυσία τους και ανανεώνουμε την υπόσχεση πως η μνήμη τους θα παραμένει πάντα ζωντανή στις καρδίες. Χρέος μας η μεταλαμπάδευση των αξιών και των ιδανικών τους στις επόμενες γενιές. Τιμή και Δόξα στα παλληκάρια και στους αγωνιστές που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας».
Σήμερα το πρωί ο κύπριος υπουργός παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις μνήμης στις Σέρρες, ενώ αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
*Με πληροφορίες και από ΑΠΕ ΜΠΕ
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More