«Επιχείρηση Καταιγίδα Χόκι»: Βίντεο από την «επίθεση εκδίκησης» των ΗΠΑ εναντίον στόχων του ISIS στη Συρία

«Αυτή δεν είναι η αρχή ενός πολέμου – είναι μια δήλωση εκδίκησης», έγραψε ο αμερικανός υπουγός Άμυνας σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που έπληξαν 70 και πλέον στόχους στην αρχαία πόλη Παλμύρα στην κεντρική Συρία, αλλά και στο Ιράκ. To βίντεο από την «Επιχείρηση Καταιγίδα Χόκι» δείχνει μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Watch the latest video at foxnews.com
Οι επιθέσεις ήταν η απάντηση για την οποία δεσμεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την βομβιστική επίθεση στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Αϊόβα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και η εκστρατεία αντιποίνων, ονομάστηκε «Hawkeye Strike» σε αναγνώριση των δύο εκλιπόντων από την Αϊόβα, η οποία είναι γνωστή ως Πολιτεία Χόκι.
Tonight, U.S. and Jordanian forces struck 70+ ISIS targets in Syria with 100+ precision munitions. Peace through strength. pic.twitter.com/XWWvfqBBFT
— U.S. Central Command (@CENTCOM) December 20, 2025
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της αυτή την εβδομάδα ότι οι επιχειρήσεις κατά του ISIS τους τελευταίους έξι μήνες έχουν σκοτώσει 14 αντάρτες ενώ 119 συνελήφθησαν.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου το χαρακτήρισαν ως «αποφασιστικό» μήνυμα, με πλήγματα από μαχητικά αεροσκάφη F-15 Eagles και A-10 Warthogs κρύπτες όπλων, θέσεις διοίκησης και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης. Ελικόπτερα AH-64 Apache παρείχαν στενή αεροπορική υποστήριξη, στις επίγειες δυνάμεις.
Pray for this situation going on in Syria pic.twitter.com/s09wbgPJRn
— MJTruthUltra (@MJTruthUltra) December 19, 2025
«Οι αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν οχυρά του ISIS στη Συρία, ένα μέρος βουτηγμένο στο αίμα που έχει πολλά προβλήματα, αλλά ένα μέρος που έχει λαμπρό μέλλον αν το ISIS μπορέσει να εξαλειφθεί» ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιώντας ότι «όλοι οι τρομοκράτες που είναι αρκετά κακοί για να επιτεθούν σε Αμερικανούς θα στοχευτούν πιο σκληρά από ποτέ».
Πηγή: Politico
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More