Εντυπωσιάζει το κάστρο της Καλαμάτας που φωταγωγήθηκε μετά από δεκαετίες
Φωταγωγημένο είναι από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Κάστρο της Καλαμάτας, εντυπωσιάζοντας περαστικούς και πολίτες της Μεσσηνίακής πρωτεύουσας που δεν πίστευαν στα μάτια τους, πως μετά από δεκαετίες είδαν ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης να γίνεται πραγματικότητα.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:
“Tο Κάστρο μας φωταγωγήθηκε και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη, αναδεικνύοντας το μοναδικής ομορφιάς και ιστορίας Κάστρο της Καλαμάτας μας.
Ευχαριστίες εκφράζουμε προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς και στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση.“
Να σημειωθεί πως το Κάστρο της Καλαμάτας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία ολόκληρης της Μεσσηνίας. Κατασκευάστηκε στη βυζαντινή περίοδο, αλλά έλαβε τη σημερινή μορφή το 13ο αιώνα από τον ιδρυτή του πριγκιπάτου της Αχαΐας, Γοδεφρείδο Α΄ Βιλλεαρδουΐνο.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More