Διπλός μαθηματικός διαγωνισμός από το παράρτημα Χίου της ΕΜΕ
Διπλός μαθηματικός διαγωνισμός πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο από το παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο νησί.
Συγκεκριμένα από τις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2025, στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου ο διαγωνισμός «Ευκλείδης» που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Συμμετέχουν 18 συνολικά μαθητές, Γυμνασίων και Λυκείων, που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία “Θαλής” που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2024. Εύχεται δε το παράρτημα της Χίου, όλο και περισσότεροι μαθητές να συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς ανακαλύπτοντας την ομορφιά των Μαθηματικών!
Παράλληλα με την διεξαγωγή του παραπάνω διαγωνισμού, την ίδια μέρα, ώρα και τόπο, θα διεξαχθεί για μαθητές μόνο της Α’ Γυμνασίου ο 2ος Κοινός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ιωάννης Ράλλης» των Παραρτημάτων Λέσβου, Χίου και Σάμου της ΕΜΕ στη μνήμη του Χιώτη Μαθηματικού Ιωάννη Ράλλη.
Μετά τη λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Χίου θα κόψει στους χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, χωρίς να μας αποκαλύπτουν αν στον τυχερό ή στην τυχερή θα δοθεί δώρο που θα άπτεται της μαθηματικής επιστήμης!
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More