Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία αθλητών και γονέων στο Κολυμβητήριο Χανίων: “Να μη μείνουμε χωρίς πισίνα” (φωτό)

kolymvitirio_chania_diamartiria-1

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές, γονείς και προπονητές του υγρού στίβου στα Χανιά. 

Το μοναδικό δημόσιο Κολυμβητήριο του Νομού θα κλείσει για εργασίες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του, αφήνοντας εκτός πισίνας όσους το χρησιμοποιούσαν, για τουλάχιστον 15 μήνες, όπως προσδιορίζεται στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Μάλιστα πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου στη Νέα Χώρα, ώστε να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση των εκατοντάδων παιδιών, ενηλίκων αλλά και ΑΜΕΑ που χρησιμοποιούσαν τις πισίνες.

Το κολυμβητήριο είναι ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων, που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην αρχική εκτίμηση για τις εργασίες, προβλεπόταν τμηματική ανακατασκευή στον χώρο. Ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε από τους μελετητές με αποτέλεσμα οι προπονήσεις και η εκμάθηση κολύμβησης στην πόλη να βρίσκεται στον αέρα. 

Έκτακτη λύση στην προσωρινή φιλοξενία αθλητών υγρού στίβου, έρχεται να δώσει ο Δήμος Χανίων, με τον Δήμαρχο Χανίων να ανακοινώνει την τοποθέτηση προκατασκευασμένης πισίνας στον αύλειο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παρών στη διαμαρτυρία και ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More