Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Καλλιακμάνης: Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους για την υπόθεση της 12χρονης – Τι είπε η ψυχολόγος Στ. Αργυρίου (video)

Μέσω της εφαρμογής Blindchat επικοινώνησαν με το προφίλ της 12χρονης στον Κολωνό τουλάχιστον 213 άτομα. Για την εμπλοκή όλων αυτών στην υπόθεση της μαστροπείας της ανήλικής καθώς και σε τι βαθμό ευθύνονται όσοι αντιλήφθησαν ότι επρόκειτο για ανήλική, αλλά δεν το κατήγγειλαν μίλησαν στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.«Είναι γεγονός ότι πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους» είπε χαρακτηριστικά στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Καλλιακμάνης. Αναφερόμενος στα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησαν όλοι όσοι ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι που θα εξεταστούν από την αστυνομία μπορεί να μιλούσαν με πολλά άτομα.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν σε αυτή την πλατφόρμα και άλλα παιδιά μέσα και αν αυτό το πράγμα που έγινε με την ανήλικη, γίνεται συστηματικά. Οι έρευνες συνεχίζονται», υποστήριξε ο κ. Καλλιακμώνης.

Μιλώντας για την «πλατφόρμα γνωριμιών και συνευρέσεων επί χρήμασι τις περισσότερες φορές», όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε ο καθένας θα μπορούνε να βάλει το προφίλ ενός ανηλίκου και να το εκπορνεύει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της 12χρονης που είναι σε εξέλιξη ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι έξι έχουν συλληφθεί και 10 (μέχρι την Δευτέρα 24/10) είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως.

Tα αδικήματα στην υπόθεση είναι πολλά

«Πρέπει να δούμε ποιοι ήρθαν σε επαφή με το παιδί, δηλαδή ποιοι έκαναν το έγκλημα του βιασμού ανηλίκου. Πόσοι υπαναχώρησαν, πόσοι διακίνησαν πορνογραφικό υλικό» εξήγησε ο αστυνομικός τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που θα έχει και ακόμη κατάθεση της ανήλικης.

«Τα αδικήματα είναι πολλά. Υπάρχει δυσκολία στις έρευνες και φυσικά η κατάθεση του παιδιού είναι απαραίτητη» επισήμανε προκειμένου οι δράστες της κακοποίησης να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη με ατράνταχτες αποδείξεις.

«Οι παιδοψυχολόγοι της αστυνομίας είναι αρκετά έμπειροι ώστε να να βοηθήσουν το παιδί να μην το νιώσει αυτό πλέον ως δευτερογενή κακοποίηση», διευκρίνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μιλώντας για το προφίλ των παιδοβιαστών που ήρθαν σε επαφή με την ανήλικη εξέφρασε την άποψη ότι η αστυνομία έχει περισσότερα στοιχεία και δεν τα έχει ανακοινώσει ακόμη έως ότου δώσει την σχετική εντολή ο εισαγγελέας.

Aναβιώνει το τραύμα για το κορίτσι

«Δυστυχώς μέσα από αυτή την επώδυνη διαδικασία το κοριτσάκι αναβιώνει το τραύμα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου.

Μιλώντας για το πώς έχει κλονιστεί ο πυρήνας της οικογένειάς της η ειδικός εξήγησε ότι αυτό το παιδί αυτό είναι βαθιά τραυματισμένο και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της».

Αναφερόμενη στον τρόπο προβολής της είδησης Έχει κλονιστεί βαθιά η εμπιστοσύνη και ας το πούμε. Συγγνώμη που σας διακόπτω, αλλά νομίζω ότι δεν ξέρω αν έχει καταλάβει το παιδί τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτό ήθελα να πω. Υπάρχει πάντοτε. Είναι στη φύση μας η απόλυτη εμπιστοσύνη στους γονείς μας. Είναι στη φύση μας πολύ σωστή. Μετά την ενηλικίωση καταρρίπτεται όλο αυτό και κόβεται ομφάλιος λώρος και πορεύεται και στα 11 και στα 12 με πολύ άγριο τρόπο. Και δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο το παιδί αυτό όλο αυτό που του συνέβαινε από κάποιο σημείο και μετά, το θεώρησε φυσιολογικό ότι είναι αυτό που συμβαίνει ακριβώς που τραυματίζει όλες τις σχέσεις. Αυτή η εμπειρία και χρειάζεται πολύ χρόνο και επιμένω πολύ στην εμπιστοσύνη, οπότε πραγματικά οι συνάδελφοι θα χρειαστεί να κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά και δύσκολη προκειμένου να ανοίξει αυτή η τραυματισμένη ψυχή. Από την άλλη, να σταθούμε και σε κάτι ακόμα που θεωρώ πολύ σημαντικό αυτές τις ημέρες στο πώς και εμείς διαχειριζόμαστε αυτή την υπόθεση. Χρειάζεται να τη διαχειριστούμε προσεκτικά και όχι βουλιμικά, σαν να παρακολουθούμε ένα σίριαλ, γιατί πρόκειται για τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Και αυτό το παιδί δυστυχώς θα μπορούσε να είναι δικό μας παιδί και να σταθούμε λίγο και στα παιδιά όλα αυτά που είναι ανυπεράσπιστα στην έλλειψη κρατικών φορέων και μηχανισμών της ενδοοικογενειακής βίας. Γιατί δυστυχώς αυτά τα περιστατικά πληθαίνουν και είναι δίπλα μας να ασχοληθούμε λίγο σοβαρά και να πούμε και για τους γονείς ότι αυτός ο ρόλος των γονιών είναι τόσο σημαντικός. Δεν δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προορισμένοι για να γίνονται γονείς. Όταν γίνεσαι λοιπόν γονιός, δεν χρειάζεται μόνο να προσέχεις το παιδί σου. Χρειάζεται να θέλεις να αλλάξεις και τον κόσμο μέσα από το παιδί σου, να ξανά μεγαλώσεις και εσύ ο ίδιος να δώσεις σωστές βάσεις και αρχές. Και όλα αυτά τα περιστατικά που έρχονται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα μας δείχνουν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι για να γίνουν γονείς και να αναλάβουν αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More