Βόλος – Ν. Παπαπέτρος: Υπάρχει ζήτημα διαχείρισης δημοτικού χρήματος
Συνέντευξη τύπου με καταγγελίες και αιχμές όχι μόνο προς τον δήμαρχο Βόλου, αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Χρήστο Βενέτη και Φωτεινή Κοκκινάκη.
Ο κ. Παπαπέτρος έθεσε – μεταξύ άλλων – ζήτημα διαχείρισης του δημοτικού χρήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, λέγοντας πως ο Δήμος θα παραλάβει έλλειμμα της τάξης των 10,5 εκ. ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε – όπως υποστηρίζει – «από τις πολυδάπανες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο». Μάλιστα, προανήγγειλε έλεγχο, που θα ζητήσει να γίνει, ώστε να ελεγχθεί το έλλειμμα αυτό.
Αναφέρθηκε ακόμη, στην περίπτωση της ΔΕΥΑΜΒ, το χρέος της οποίας στην ΔΕΗ φτάνει τα 20 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχει και το χρέος της Επιχείρησης στην ΕΡΓΗΛ.
“Με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση από την Δημοτική Αρχή, δεν είναι ορθολογική αλλά επιζήμια για την πόλη” υποστηρίζει ο κ. Παπαπέτρος, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του ευθέως, και προς τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λέγοντας πως «δεν παρεμβαίνει σε εξόφθαλμες συμπεριφορές της δημοτικής αρχής εναντίον δημοτικών συμβούλων εντός του χώρου συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία για τον Βόλο”, στην τοποθέτησή του, άφησε σαφείς υπαινιγμούς για στήριξη του δημάρχου Βόλου από συγκεκριμένα κομματικά κέντρα, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για “πασάδες που επέλεξαν να στηρίξουν το φαινόμενο Μπέου, που κυριαρχεί στην πόλη”.
Απαντώντας εμμέσως, στις συχνές προτροπές του Αχιλλέα Μπέου προς τον ίδιο, να παραιτηθεί, ο κ. Παπαπέτρος διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει και προέβλεψε πως “στο τέλος, αυτός που θα εγκαταλείψει την πόλη, με ατιμωτικό τρόπο θα είναι ο δήμαρχος”.
Με αφορμή την παρουσίαση χθες, του master plan της ΔΕΥΑΜΒ για την ύδρευση και άρδευση του Δήμου Βόλου, τόνισε πως «το επιχειρησιακό σχέδιο ήταν από το 2014 έτοιμο προς δημοπράτηση αλλά η δημοτική Αρχή καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να δημοπρατηθεί τελικά, το 2017 και να ολοκληρωθεί το 2020».
Διέψευσε δε, τον ισχυρισμό του κ. Μπέου ότι ο Βόλος είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά, που εκπόνησε master plan, λέγοντας πως πολλοί άλλοι Δήμοι, έχουν ήδη, ανάλογες μελέτες όπως ο Δήμος Ηρακλείου από το 2019, ο Δήμος Λάρισας από το 2021, η Λαμία, η Κέρκυρα, η Θέρμη κ.α.
“Μάλλον από τις τελευταίες πόλεις είμαστε. Είμαστε μία δεκαετία πίσω …” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου, τα οποία είναι: το κόστος ζωής, η αύξηση των τελών, η στάθμευση στο κέντρο της πόλης, η αέρια ρύπανση, οι εγκαταλελειμμένες δημοτικές ενότητες κ.α., επισημαίνοντας πως για όλα αυτά, η παράταξή του έχει καταθέσεις συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Βενέτης αναφέρθηκε στην αύξηση των δημοτικών τελών κατά 25% και στο νερό, που όπως ισχυρίστηκε, είναι υποβαθμισμένης ποιότητας, ενώ υποστήριξε ακόμη, πως «δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη, το δίκτυο ομβρίων είναι σε εγκατάλειψη και για ζητήματα αέριας ρύπανσης όπως και για το κυκλοφοριακό, δεν έχει γίνει το παραμικρό».
Τέλος, η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη κατήγγειλε τον δήμαρχο Βόλου για «σεξιστική συμπεριφορά», υπενθυμίζοντας συγκεκριμένα περιστατικά.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More