Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Ζησιμόπουλος: Ανακριβείς και ανεύθυνες οι δηλώσεις για το PET scan στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

«Είναι λίγο ανεύθυνο τελικά να προσπαθούν μερικά άτομα να μηδενίσουν μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και 1 χρόνο από την στιγμή που λειτουργεί το PET scan  …. Πρόκειται για ανακρίβειες που εξυπηρετούν άλλα οφέλη…….Το μόνο που ήθελε ο συγκεκριμένος κύριος είναι να δημιουργήσει σύγχυση στους καρκινοπαθείς αλλά δεν το κατάφερε…»

Αυτές είναι μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του καθηγητή πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΑ Αθανασίου Ζησιμόπουλου ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας απαντώντας σε σχετική ανάρτηση  του κυρίου Χριστόδουλου Μεντίζη μέλους του ΣΥΚΝΕ περί της λειτουργίας του εν λόγω διαγνωστικού μηχανήματος στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έκανε  λόγο για «λειτουργία του δυο ημέρες την εβδομάδα ενώ μέχρι τις 20 Μαΐου θα λειτουργήσει μόνο 3 ημέρες, κάτι που εξωθεί τους ασθενείς να απευθυνθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας», κάνοντας λόγο για «μια υγεία σε αποσύνθεση».

Ο κ Ζησιμόπουλος,  διευκρίνισε ότι εδώ και ένα χρόνο εξυπηρετούν με το ελάχιστο προσωπικό ασθενείς από όλη την περιφέρεια ΑΜ-Θ έχοντας ως  προσωπικό τρεις  γιατρούς (μια επίκουρη καθηγήτρια,  μια γιατρό του ΕΣΥ επιμελήτρια Α μαζί με τον ίδιο).

Ανέφερε επίσης ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που παρέχονται παρ όλο που υπάρχει λίστα αναμονής και αυτό διότι παίρνει άριστα αποτελέσματα από την εξέταση που κάνει.

Όπως ανέφερε  το PET scan  λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες των περιστατικών εξηγώντας πως το μηχάνημα πέρα από την διάγνωση μελετά τις εξετάσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος του ασθενούς. Την ημέρα δε που δεν θα δουλέψει το μηχάνημα, γίνεται η καταγραφή των διαγνώσεων των ασθενών, αφού για μια διάγνωση απαιτούνται τρεις εργάσιμες ώρες.

«Σίγουρα δεν υπάρχει προσωπικό και εξειδικευμένοι γιατροί»,  τονίζει ο κ Ζησιμόπουλος. «Σίγουρα θα θέλαμε και απογευματινά ιατρεία να λειτουργούμε, αν μας το επιτρέψει η διοίκηση. Σίγουρα θέλουμε τεχνολόγους ως προσωπικό. Δυστυχώς όμως σαν περιφερειακό Νοσοκομείο δεν έρχεται κανείς εδώ. Μακάρι ν αλλάξει αυτό.»

Αναφορικά με τις 3 ημέρες λειτουργίας του διαγνωστικού μηχανήματος μέχρι τις 20 Μαΐου εξήγησε πως, το εργοστάσιο που παρέχει το ραδιενεργό φάρμακο θα ανοίξει μετα το Πάσχα οπότε για δυο εβδομάδες δεν θα διατίθεται, το φάρμακο  όπως διευκρινίζει,  μέσα σε 3 ώρες «σβήνει» χάνει δλδ την αρχική του δύναμη γι’ αυτό και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλοί ασθενείς μέσα στην ημέρα διότι από την μεταφορά του φαρμάκου μέχρι την χρήση του μεσολαβεί ένα διάστημα στο οποίο και εξασθενεί και προσθέτει ότι, αυτά είναι πράγματα που δεν είναι γνωστά γι’ αυτό και ανάλογα με την σοβαρότητα των περιστατικών γίνονται και οι εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Ζησιμόπουλο, στο χρονικό διάστημα του ενός έτους που το διαγνωστικό βρίσκεται σε λειτουργία έχει ήδη εξυπηρετήσει πάνω από 800 ασθενείς  από όλη την ΑΜ-Θ ενώ η λίστα αναμονής σήμερα κυμαίνεται από 40-60 άτομα με τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου να αφορούν κεφαλής, τραχήλου, ρινοφαρυγγος, πνευμονολογικά , αιματολογικά κα.

Οι ηλικίες πλέον έχουν πέσει περισσότερο, φθάνοντας τις εφηβικές 16,17 18 χρόνων, με πολλά περιστατικά λεμφωμάτων.

Έχουν γίνει πολλά αιτήματα και προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων χωρίς κανένα αποτέλεσμα και αυτό που απομένει όπως προτείνει ο κ Ζησιμόπουλος είναι η εκ περιτροπής διάθεση επιστημονικού και λοιπού προσωπικού από την Θεσσαλονίκη  ώστε να παρέχουν  τις υπηρεσίες τους σ ένα τόσο νευραλγικό νοσοκομείο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More