Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αν. Αττικής – Σύσκεψη φορέων και ΟΤΑ αύριο Δευτέρα με παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

[379666] ΓΙΑ 2Η ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, στο δημαρχείο Λαυρεωτικής. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η αποτίμηση της ζημιάς και οι επιπτώσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο συντονισμός των ενεργειών αποκατάστασης και η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.

Ήδη, από σήμερα το πρωϊ, έχουν ξεκινήσει αυτοψίες με τη ψηφιακή εφαρμογή «Digispect» στις πληγείσες περιοχές, από μικτά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ), με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και τη δρομολόγηση των σχετικών μέτρων στήριξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More