Αν. Ξυλουργίδης στο ΕΡΤNews για το περιστατικό ανήλικης βίας στην Πέλλα – Σωρεία καταγγελιών στο συγκεκριμένο σχολείο
Για το περιστατικό ακραίας βίας που έγινε σε σχολείο της Σκύδρας στην Πέλλα, όπου ένας 15χρονος μαθητής επιτέθηκε και έσβησε ένα τσιγάρο στο μάγουλo 14χρονου συμμαθητή του καθώς και για την εξέλειξη του φαινομένου του bullying στα σχολεία μίλησε σήμερα στο EΡΤNews και στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ο δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του 14χρονου μαθητή, Αντώνης Ξυλουργίδης.
«Έχουμε ένα περιστατικό το οποίο έχει καταγγελθεί και αφορά το κάψιμο – έγκαυμα στο πρόσωπο του ανήλικου με ένα τσιγάρο από έναν συμμαθητή του, ο οποίος μετέχει σε μια ομάδα, από ό,τι μας καταγγέλλεται και ο οποίος λειτουργεί γενικότερα με έναν εκφοβιστικό τρόπο. Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί ενώ αυτή η παρενόχληση έχει βάθος χρόνου και ήδη από τα Χριστούγεννα έχουν καταγγελθεί μια σειρά περιστατικών» υπογράμμισε ο κ. Ξυλουργίδης.
Ακολούθως ο κ. Ξυλουργίδης επισήμανε πως υπάρχει και μια δεύτερη καταγγελία από μαθήτρια τρίτης γυμνασίου, πάλι για ανάλογα αδικήματα. «Είναι μια ομάδα παιδιών οι οποίοι δρουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό που αφορά τον εντολέα μου. Είχαμε από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα άλλα τρία που αφορούν κάψιμο με τσιγάρο στο σώμα του. Ακραία εκδήλωση ρατσιστικής βίας και μάλιστα μια μέρα πριν γίνει το περιστατικό με το τσιγάρο, επεχείρησε ο ίδιος άνθρωπος να τον χτυπήσει με τη χρήση ενός δαχτυλιδιού στο κεφάλι»
Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση και η διαδικασία είναι μυστική. Επιπροσθέτως ο συνήγορος της υπόθεσης σημείωσε: «Ζητάμε και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη, γιατί υπάρχει ευαισθησία σε τέτοιου είδους ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων αλλά θεωρώ ό,τι εαν δεν έχουμε μια παρέμβαση ουσιαστική, θα έχουμε ακόμα χειρότερα περιστατικά, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει».
Σχετική είδηση: Νέο περιστατικό bullying σε σχολείο της Σκύδρας
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More