Αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για τη μεταφορά της βάσης εναέριας διάσωσης
Την ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων για τη μη ενεργοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» και την απόφαση μεταφοράς της βάσης, από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων σε άλλη τοποθεσία.
Η Ένωση τονίζει, ότι “το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι καταλληλότερο, διαθέτοντας υποδομές ανεφοδιασμού, λειτουργία όλο το έτος και πιστοποίηση EASA”. Σημειώνει επίσης, ότι “η βάση θα εξυπηρετούσε άμεσα μια περιοχή 150 χιλιομέτρων με έως 600.000 κατοίκους, ενώ τα περισσότερα ατυχήματα που απαιτούν εναέρια διάσωση συμβαίνουν στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου”.
Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι “η λειτουργία της πρώτης βάσης στα Ιωάννινα είχε ανακοινωθεί ως δέσμευση της κυβέρνησης, προς τιμήν του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου”.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More