Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο στην Ηλεία – Η σοκαριστική μαρτυρία της οδηγού στο ΕΡΤnews

giannitoxwr

Ο καιρός δοκιμάζει αντοχές σε θάλασσα και στεριά. Η κακοκαιρία έκανε επικίνδυνες τις μετακινήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ρεπορτάζ: Χριστιάνα Μανιάτη, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Νίκος Καπόγλης

Στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, από τους ισχυρούς ανέμους, ένα όχημα χάνει τον έλεγχο και ανατρέπεται στην ΕΟ Πύργου Κυπαρισσίας. 

Την ίδια ώρα, ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που ένας ανεμοστρόβιλος παρασύρει το όχημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Ήταν σε κλάσμα δευτερόλεπτου. Δεν κατάλαβα τίποτα. Το πρωί ξύπνησα, πήγα το παιδί στο σχολείο. Πριν να φτάσω στο σπίτι 400 μ. από το σπίτι, βλέπω μαύρο στα μάτια. Δεν έβλεπα τίποτα. Χαρτιά, σακούλες και με παίρνει αέρας, δεν έβλεπα τίποτα, δεν ήξερα τι γίνεται», δήλωσε η 38χρονη οδηγός που κατάφερε να βγει από το όχημα χωρίς σοβαρό τραυματισμό και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σοβαρά προβλήματα και στη θάλασσα. Στη Μήλο δύο πλοία δεν κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι και 1.641 επιβάτες μεταφέρθηκαν τελικά στην Κρήτη.

Τα καιρικά φαινόμενα προκαλούν προβλήματα και στο Ιόνιο. Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν ανασταλεί.

Την ίδια ώρα στην Τήνο, η θάλασσα λυσσομανά μέσα στο λιμάνι. Τα κύματα χτυπούν με δύναμη το μόλο και αποτυπώνουν την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Και στη Δυτική Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες δείχνουν το βαρύ τους πρόσωπο. Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Πάτρα, ενώ στο Ρίο η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More