Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιευτικό καταφύγιο στον δήμο Δέλτα

Μετά την Καλαμαριά και στον δήμο Δέλτα δημιουργείται αλιευτικό καταφύγιο. Ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επικαιροποιεί τις περιβαλλοντικές μελέτες του παλιού σχεδίου, που είχε στα συρτάρια του ο πρώην δήμος Εχεδώρου για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα η κατασκευή του.

Εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει περίπατο ή ποδήλατο στη διαδρομή των έξι χιλιομέτρων μέχρι τον Γαλλικό ποταμό απ’ όπου και θα ξεκινά μία ακόμη διαδρομή 14 χλμ μέχρι τις εκβολές του Αξιού ποταμού, περιοχή, που ήδη έχει συντηρηθεί και αναδειχθεί.

Ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο κομμάτι του δυτικού μετώπου εντάσσεται στην ανάπλαση του ευρύτερου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι, ο οποίος υλοποιείται σταδιακά.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More