Αλεξανδρούπολη: Εκπρόσωποι μαθητών συζητούν για την βιώσιμη ανάπτυξη
Τη δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις, ιδέες, αλλά και τους προβληματισμούς τους, είχαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις Συμβουλίων Εφήβων, που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17 Μαΐου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη.
Εκπροσωπώντας τα σχολεία τους, τα παιδιά παρουσίασαν τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη πόλη έχοντας προηγουμένως μελετήσει τους 17 στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σύμφωνα με την ατζέντα του Ο.Η.Ε. Αστική κινητικότητα, διαχείριση απορριμμάτων, ποιοτική εκπαίδευση, προστασία του δημόσιου χώρου από βανδαλισμούς και καταστροφές, αλλά και το δικαίωμα στο παιχνίδι, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν τόσο από τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση όσο και από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στη δεύτερη.
Ο κ. Γιάννης Ζαμπούκης αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, παρουσίασε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι μέσα από τη συμμετοχή τους, τους δίνεται η δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις αρχές της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More