Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγγελούδης: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με σχέδιο»- Οι εξελίξεις για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και την πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας

[367421] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ (FLYOVER) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ

Τις κινήσεις της διοίκησής του αναφορικά με την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, την πορεία των μεγάλων έργων αλλά και τις αναπλάσεις στις γειτονιές, μέσα στις τελευταίες 30 μέρες, παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Αγγελούδης έκανε γνωστό πως το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι της από την Τσιμισκή έως την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, ενημέρωσε πως «άνοιξαν οι προσφορές από τη δημοπράτηση και πιστεύω ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα μας δώσουν προσωρινό ανάδοχο».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Παραλία, κάνοντας λόγο για «κοσμογονία αλλαγής», ενώ για μία ακόμη φορά στάθηκε στο θέμα ανάπλασης της ΔΕΘ και μετατροπής σε μητροπολιτικό πάρκο. «Ήρθε η ώρα στη Θεσσαλονίκης να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο, να αγωνιστούμε μαζί και να το διεκδικήσουμε», επανέλαβε απαντώντας στην κριτική παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Επίσης, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την παράδοση του δημοτικού πάρκινγκ των 400 θέσεων στον τερματικό σταθμό του μετρό στη Νέα Ελβετία, για την ανάπλαση της πλατείας Καούδη και τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς, για τις δενδροφυτεύσεις, τα εγκαίνια του πρώτου πιστοποιημένου πάρκου σκύλων αλλά και τη νέα εφαρμογή που αναμένεται όσον αφορά την καθαριότητα προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν σε ποιους δρόμους και ποιες ημέρες θα εκτελούνται οι διαδικασίες σαρώματος και πλυσίματος κάδων.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με σχέδιο, μέρα με τη μέρα, γειτονιά με γειτονιά, γιατί μας ενδιαφέρει ο δημόσιος χώρος», υπογράμμισε ο κ.Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν δημοπρατηθεί «έντεκα σχολικές δομές, άλλες για κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών και άλλες για την ενεργειακή αναβάθμισή τους». Τέλος, όπως είπε μέσα στον επόμενο μήνα θα παραδοθούν άρτιοι και ανακαινισμένοι οι χώροι των ΚΕΠ που θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίες για τους υπαλλήλους και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ όπως είπε μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More