Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση και δίωρη καθυστέρηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση του πλοίου για Κέρκυρα

viber_image_2025-04-30_23-56-13-721

Σε έντονη ταλαιπωρία υποβλήθηκαν δεκάδες επιβάτες το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όταν η αναχώρηση του πλοίου «Αλκίνοος» για την Κέρκυρα καθυστέρησε για δύο ώρες.

Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 22:30, ωστόσο παρέμεινε δεμένο μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξαιτίας απρόσμενου περιστατικού με νταλίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βαρύ όχημα εισήλθε στο πλοίο χωρίς να έχει εκδοθεί σχετικό εισιτήριο. Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό να εξέλθει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και ο οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο ΤΕΠ της Ηγουμενίτσας, ενώ ο συνοδηγός του –συγγενικό του πρόσωπο– προσήχθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, καθώς οι επιβάτες ανησύχησαν έντονα, φοβούμενοι ότι το δρομολόγιο θα ακυρωθεί, ιδιαίτερα υπό το βάρος της απεργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο λιμάνι έφτασε γερανός, και το φορτηγό απομακρύνθηκε τελικά από άλλον οδηγό, ώστε η φόρτωση του πλοίου να συνεχιστεί κανονικά και να πραγματοποιηθεί με δυο και πλέον ώρες καθυστέρηση το δρομολόγιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More