Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άναξος Λέσβου: Γαλλία και Βόρειο Αιγαίο σε έναν τριήμερο διάλογο πολιτισμού

screenshot-3

Στην Άναξο Λέσβου ξεκίνησε από χθες μια γιορτή πολιτισμού, με το φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου. Ένας τριήμερος διάλογος που ενώνει τη Γαλλία με την Λέσβο (και ευρύτερα το Βόρειο Αιγαίο) και ενώνονται οι δύο γαστρονομικές κουλτούρες.

Στην καρδιά του φεστιβάλ βρίσκονται δύο εμβληματικές γαλλικές ταινίες που αναδεικνύουν τη διατροφή ως φορέα πολιτισμικής ταυτότητας, μνήμης και συναισθηματικής έκφρασης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα εμπνευσμένα από την γαλλική κουζίνα που συνδυάζουν δημιουργικά τα βότανα με το λεσβιακό ελαιόλαδο.

Η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Λέσβο, Σοφία Μπαρουτσάκη, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το εγχείρημα.

«Αυτό το εγχείρημα είναι στα πλαίσια του φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου , είναι στον απόηχο της εθνικής επετείου των Γάλλων (στις 14 Ιουλίου). Η έβδομη τέχνη συναντά την τέχνη της γαστρονομίας. Παντρέψαμε την τέχνη με τη γευσιγνωσία. Ο κόσμος με τη χθεσινή του ανταπόκριση μας είπε ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο».

Ο επιχειρηματίας, Ιγνάτης Χαλκιώτης τόνισε πώς έγινε το πάντρεμα των τοπικών προϊόντων με τη γαλλική κουζίνα και δημιουργήθηκαν μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More