Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η τετ-α-τετ συνάντηση κλείστηκε σήμερα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα είναι η πρώτη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό το φως και των τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και των κοινωνικών αντιδράσεων για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το συνταξιοδοτικό. 

Η πρώτη επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ.Μητσοτάκη έγινε το βράδυ της Κυριακής 10 Ιανουαρίου όταν ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε για να συγχαρεί τον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Παρά την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την κυβερνητική πολιτική σε κανένα θέμα, ο αρχηγός της αξιωματικής ατιπολίτευσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφέρει συναίνεση στον πρωθυπουργό στο ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Μητσοτάκη την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, στις 3 μ.μ, στο Μέγαρο Μαξίμου».