Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουτσούμπας: “Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό χαστούκι για την αντιλαϊκή πολιτική, για την ΕΕ, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου”

«Υπάρχει ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα κρατάει ζωντανή με τη δράση του μέσα στο λαό, το ΚΚΕ… Μπορούμε την Κυριακή, με την ψήφο μας, να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση και όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική ομιλία του, στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, Γιάννη Ζέβγου, που δολοφονήθηκε το 1947, στην οδό Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Μπορούμε, με μια μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ να στείλουμε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα, ελπίδας, αισιοδοξίας. Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό χαστούκι για την αντιλαϊκή πολιτική, για την ΕΕ, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Κι αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να συμβεί, με ψήφο στο ΚΚΕ» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η αναξιοπιστία του αστικού πολιτικού συστήματος, γιατί «έχουν μαζευτεί πολλά ράμματα για τη γούνα τους από τον λαό. Και γίνονται ακόμα περισσότερα, όταν τον βάζουν να παρακολουθεί αυτή την αποκρουστική αντιπαράθεση για τα εκατομμύρια του Κασσελάκη και για τα ακίνητα του Μητσοτάκη. Έλεος πια. Φτάνει. Το ξέρουμε ότι είστε πλούσιοι. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε επαφή με το πώς ζουν οι βιοπαλαιστές σε αυτή τη χώρα. Σας ξέρουν όλοι αυτοί, οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, αυτοί, που εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ, που προσκυνάτε όλοι σας, με τα χρηματιστήρια ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση και την ‘πράσινη’ μετάβαση, μαθαίνουν τώρα ότι πρέπει να πληρώσουν το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα τον Ιούνιο» ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά «μεγαλύτερη νομιμοποίηση» και αυτή δεν δίνεται μόνο με την ψήφισή της, αλλά και με την αποχή, οπότε ανάβει το πράσινο φως για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, που προωθούν την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, τη βαθύτερη εμπλοκή σε πολεμικά μέτωπα. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι τη νομιμοποίηση αυτή τη ζητούν, όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και εκ μέρους της ΕΕ, και οι «εγχώριοι σύμμαχοι τους» ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Το είπε άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης, ότι ‘θα χρειαστεί να συνεργαστούμε και με τους σοσιαλιστές και με τους φιλελεύθερους’. Νομιμοποίηση της δικής τους συναίνεσης ζητούν, για να συνεχίσουν να τσακίζουν τις ζωές μας. Θα τους τη δώσουμε, λοιπόν; Όχι, πρέπει να είναι η απάντηση όλων» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο «πραγματικό δίλημμα» των ευρωεκλογών, επεσήμανε ότι «ή η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, θα νιώθουν πιο άνετοι» να προωθούν, χωρίς εμπόδια, «αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις», ή «με ψήφο στο ΚΚΕ, θα τους ταρακουνήσουμε».

«Θα δώσουμε έγκριση και ανοχή στο αντιλαϊκό έργο της ΕΕ και των κυβερνήσεων της; Ή θα πούμε: ‘Φτάνει ως εδώ. Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε, θα βάλουμε εμπόδια στην πολιτική σας’. Θα πούμε ‘ωχ αδερφέ’ για την ακρίβεια, τους μισθούς στα τάρταρα, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο; Ή θα διεκδικήσουμε κατάργηση των φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις; Θα επιβραβεύσουμε την πολιτική που δημιούργησε εγκλήματα όπως των Τεμπών, των καταστροφών του Daniel στη Θεσσαλία; Ή θα τιμωρήσουμε εδώ και τώρα τους ενόχους;».

«Γι’ αυτό τώρα το ΚΚΕ πρέπει να βρεθεί δυναμωμένο. Με χιλιάδες νέες λαϊκές ψήφους» συμπέρανε ο κ. Κουτσούμπας. «Αυτή είναι η πραγματική λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση που χρειαζόμαστε. Και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έγιναν οι καλύτεροι χορηγοί του Μητσοτάκη. Κάθε μέρα δικαιωνόμαστε. Αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους εφεύρει. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες, αν όχι εφευρέσεις, σίγουρα εφεδρείες του συστήματος, όπως αυτή του Βελόπουλου… Χορτάσαμε και από αριβίστες, σαν τον συγκεκριμένο τόσα χρόνια….Μαύρο λοιπόν στα ακροδεξιά ανεμοσκορπίσματα. Κόκκινο, με το ΚΚΕ, μόνο αντίπαλο του φασισμού και της ακροδεξιάς».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διερωτήθηκε «πού οδήγησε το 41% της ΝΔ, αλλά και το υπόλοιπο 40% των άλλων αστικών κομμάτων μέσα στη Βουλή», «η περιβόητη πολιτική σταθερότητα» και απάντησε ότι αυτή μεταφράστηκε σε ανατροπές στις σχέσεις εργασίας, νέους φόρους, καθήλωση των μισθών, νόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια, «νόμιμα φακελάκια» στα απογευματινά χειρουργεία και σε φρεγάτες μακριά από τα σύνορα της χώρας. Σημείωσε ότι ο λαός στις ευρωεκλογές πρέπει να στείλει μήνυμα προς εκείνους, που «τους ζήσαμε και ως κυβερνήσεις και ως αντιπολίτευση», με τον μανδύα του ‘εκσυγχρονισμού’, της ‘Αλλαγής’, της δήθεν ‘αριστερής κυβέρνησης’ και «έφεραν συνεχή ‘λιτότητα’, ή «έφεραν, ή ψήφισαν και ένα και δύο και τρία μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος» και «μας έδεσαν χειροπόδαρα με τις δικές τους υπογραφές με αμερικανοΝΑΤΟϊκό σχοινί και συμφωνίες για τις επόμενες δεκαετίες».

«Γιατί από όλα έχει ο μπαξές, ειδικά όταν περιλαμβάνει ‘φρούτα’ σαν τον κύριο Κασσελάκη…» είπε ο κ. Κουτσούμπας, αμφισβητώντας την αντίληψη, ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από τον καπιταλισμό».

«Ακούστε καλά, λοιπόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσείς που τώρα βάλατε την ταμπέλα της Νέας Αριστεράς, αφού είτε στα υπουργικά έδρανα, είτε μετά κάτω στα βουλευτικά, τη βρώμικη δουλειά σας όλοι μαζί την κάνατε» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Ναι, υπάρχει εναλλακτική. Ναι, το μέλλον της ανθρωπότητας, του λαού μας, δεν είναι να συνθλίβεται στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Στη μισή ζωή, στους πολέμους, σε γενοκτονίες. Το μέλλον του ανθρώπου, δεν είναι να βρίσκεται μια ζωή πάντα σκυφτός… Να διαλέγει πότε τον Μητσοτάκη και πότε το alter ego του. Το δικό μας μέλλον δεν βρίσκεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, πάνω στην οποία χτίζονται οι περιουσίες εφοπλιστών, όπως ο κύριος Κασσελάκης και όλων των αφεντικών. Το μέλλον μας είναι μια άλλη κοινωνία. Η κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι όρθιος και χαμογελαστός γιατί θα έχει γίνει αυτός κύριος του εαυτού του και όσων παράγει. Κι αυτή είναι η κοινωνία του σοσιαλισμού, των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου».

«Υπάρχουν εκατομμύρια που έδωσαν τη ζωή τους, ανεπιφύλακτα, για να γυρίσει ο ήλιος, για να κοκκινίσει αυτή η πλάση. Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορείτε να λερώνετε με το στόμα σας, όπως ο Μπελογιάννης, ο Γιάννης ο Ζέβγος που τιμήσαμε σήμερα, ο Νίκος Πλουμπίδης, ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο ‘Αρης Βελουχιώτης και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες. Ναι, υπάρχει ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα κρατάει ζωντανή με τη δράση του μέσα στο λαό το ΚΚΕ. Γιατί σήμερα είναι ρεαλιστικό να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «ρεαλιστικό» είναι, με τη σημερινή τεχνολογία, να δουλεύει ο άνθρωπος «5νθημερο, 7ωρο και ακόμη λιγότερο», να ζει σε όμορφες πόλεις, με καλά σχολεία, με στελεχωμένα νοσοκομεία, με φθηνά σπίτια και κόστος διαβίωσης, με «ανεπτυγμένη αγροτική παραγωγή, που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας» και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά δεν χωρούν στον κόσμο που χτίζει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις της, τα αφεντικά, το σύστημά τους, ο καπιταλισμός. Χωρούν όμως στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η δική τους Ευρώπη, είναι η ΕΕ της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των πολέμων. Η δική μας Ευρώπη είναι η Ευρώπη της ευημερίας των λαών της, της φιλίας και της αλληλεγγύης, της ειρήνης, του σοσιαλισμού».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «η ΕΕ τελικά, ούτε την ευημερία που υποσχέθηκε προσέφερε, ούτε την ασφάλεια, ούτε την ελευθερία», αλλά «αντίθετα, έφερε λιτότητα, μνημόνια, προαπαιτούμενα, πολέμους, φυλακές και ναυάγια ανθρώπινων ψυχών». Χαρακτήρισε, ως «μύθο» την «πολυδιαφημισμένη ελευθερία» της Ε.Ε. με «εξήντα εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχιας», όπως και «την Ε.Ε. της ειρήνης και της προόδου» με παλαιότερα μέτωπα σε Γιουγκοσλαβία, Βοσνία, Βελιγράδι, Κόσσοβο και με «συμφωνίες τύπου Πρεσπών, που απλώνουν τα πλοκάμια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», αλλά και με τη στάση της στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή.

«Και το ΚΚΕ θα το φωνάζει δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Και ειδικά σε αυτό το θέμα, η αποχή από την κάλπη θα μεταφραστεί και ως συνενοχή, αποδοχή του εγκλήματος».

«Να είναι αυτές οι εκλογές, που η οργή μας, η αγανάκτησή μας, δεν θα είναι βουβή, χαμένη στην αποχή, ή σκορπισμένη από δω και από κει σε άλλα κόμματα. Αλλά αυτό που νιώθουμε θα ακουστεί δυνατά, ανοιχτά, ξεκάθαρα, με ψήφο στο ΚΚΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Πάμε λοιπόν. Να ακουστούμε δυνατά σε όλη την Ευρώπη. Τώρα είναι που υπάρχει η μεγάλη δυνατότητα, χωρίς περιστροφές, χιλιάδες πιο πολλοί να πούμε: Τώρα ΚΚΕ!».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More